Ook voor kleinere installaties

Waarom uw zonnepanelen laten reinigen door Paneelman?

Of u nu 8 zonnepanelen, 16 zonnepanelen of 320 zonnepanelen hebt liggen, de bedoeling van uw investering was een zo hoog mogelijk rendement. Na enige tijd daalt het rendement van uw zonnepanelen door vervuiling van weersomstandigheden, bladeren, smog … waardoor het zonlicht geblokkeerd wordt en de zonnepanelen rendement verliezen. 

C

 Meer rendement

Door het laten reinigen van uw zonnepanelen door Paneelman,
stijgt uw rendement met wel 15%.

C

Zonnepanelen reinigen heeft Nog meer voordelen

Uiteraard is het verhoogde rendement de hoofdreden om uw zonnepanelen op regelmatige basis te laten reinigen en onderhouden.
Maar Paneelman inschakelen biedt ook nog andere voordelen.
Zo zien uw zonnepanelen er na een reinigingsbeurt opnieuw stralend uit.

ONTDEK NOG MEER VOORDELEN

Het verschil, dat zie je niet alleen, dat voel je ook!

zonnepanelen reinigen - voor
Zonnepanelen reinigen - na

Waarom Paneelman?

De (reinigings)specialist!

 Paneelman is onderdeel van de groep Mosman  – VCM-Projects, specialisten in het reinigen van daken en gevels en het renoveren van daken.
Door onze kennis van daken zijn we niet alleen goed uitgerust om actief te zijn op daken, daken hebben voor ons ook geen geheimen.
Zo gaan we bij het reinigen van uw zonnepanelen ook letten op mogelijke problemen aan uw dak.

Daarnaast zijn wij het werken op hoogte gewoon. Ons team werkt dan ook snel en veilig.

Door onze jarenlange ervaring met het ontmossen van daken hebben we ook een grote kennis op dat vlak.
De vervuiling van zonnepanelen en van dakpannen en gevels is dezelfde vervuiling: bladeren, regen, smog, vogelpoep …
en wordt best op dezelfde manier verwijderd: met de grootste zorg en met osmosewater.

Om optimaal te kunnen werken zijn we volledig uitgerust om zowel grote zonnepaneelinstallaties als kleine zonnepaneelinstallaties te reinigen.
Het osmosewater brengen we mee tot op uw dak en door onze uitrusting kunnen we snel en gemakkelijk te werk gaan.

Ecologische reinigingsmethode

Hoog rendement blijft behouden

Langere levensduur voor uw zonnepanelen

Correcte uitvoering zonder beschadiging

Zonnepanelen reinigen

Ontdek de voordelen

U plaatste zonnepanelen met het doel een zo hoog mogelijk rendement te bekomen om uw energiekosten te drukken. Het is dan ook jammer wanneer deze panelen niet optimaal renderen door vervuiling.

Paneelman reinigt uw zonnepanelen grondig en kiezen voor een professionele reiniging biedt tal van voordelen:

Hoog rendement

Wanneer Paneelman uw zonnepanelen reinigt gebeurt dit grondig om alle vervuiling weg te halen. De vervuiling op uw panelen blokkeert immers het (zon)licht waardoor het rendement afneemt. U mag rekenen op een rendementsverlies van wel 15% bij vuile zonnepanelen.

Hebben uw zonnepanelen een rendement van 7.600 kWh dan brengen deze gemiddeld €4.940 op per jaar. Een rendementsverlies van 15% bedraagt +- €490. Na enkele jaren stijgt natuurlijk het rendementsverlies door grotere vervuiling. En hoe meer zonnepanelen, hoe groter het verlies natuurlijk.

Ecologische reiniging

Wij reinigen met osmosewater. Dit water is zo puur en zuiver dat het alle vuiligheid opneemt en geen strepen nalaat, wat het rendement dan weer ten goede komt. Er worden geen chemicaliën gebruikt.

Langere levensduur

Propere zonnepanelen blijven langer optimaal werken. Daarnaast gaan we bij het reinigen uw panelen ook nazien op barsten, kijken of ze niet loszitten … Ook zo kan de levensduur verlengd worden.

Correcte uitvoering

Als onderdeel van Mosman en VCM-Projects is Paneelman gespecialiseerd in werken op hoogte. Daarnaast zijn wij uitgerust met het nodige materiaal om het reinigen van uw zonnepanelen correct uit te voeren, zonder schade en met langdurig resultaat.

Paneelman, voor groot en klein

We zijn uitgerust voor het uitvoeren van grote en kleine reinigingswerken. Afhankelijk van het aantal panelen en van de positie van de panelen gaan we aan de slag met een professionele zonnepaneelreiniger of met professionele telescopische borstels. Dit steeds met osmosewater voor een optimaal resultaat.

Grote installaties

Bij grote installaties maken we gebruik van een speciaal toestel dat we over de panelen laten glijden. Zo kunnen we op snelle en veilige manier uw panelen grondig reinigen.

Telescopische reinigingsborstel zonnepanelen

Kleine installaties

Installaties op particuliere woningen worden uitgevoerd aan de hand van een professionele telescopische borstel waarmee we gemakkelijk en grondig uw zonnepanelen kunnen reinigen. Dit gebeurt ook met osmosewater dat ter plaatste wordt geproduceerd.

Osmosewater

Het geheim voor propere zonnepanelen

Osmosewater is puur en zuiver water zonder kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Door gebruik van een osmosetoestel wordt het water van alle onzuiverheden gefilterd. Omdat het zo puur is gaat het gemakkelijk onzuiverheden opnemen, als het ware om zich te voeden. 

Osmosewater laat ook geen strepen na wat opnieuw het rendement van uw zonnepanelen ten goede komt. Het zorgt er ook voor dat het vuil zich minder snel opnieuw gaat hechten wat zorgt voor een langdurig proper resultaat.

Contact Us