Vraag uw offerte

Wat kost het reinigen van uw zonnepanelen?

 

Om een correcte offerte te kunnen opmaken hebben we enkele gegevens nodig over uw zonnepaneel installatie.
Voor het opmaken van een correct offerte zijn foto’s van uw zonnepanelen een must. U kan deze opladen in het formulier of verzenden naar info@paneelman.be. Soms zijn zonnepanelen zichtbaar op Google Streetview. Indien dit het geval is dan mag u dit ook aangeven.
Na het ontvangen van de info kunnen we u snel een offerte bezorgen. Hebben we eerste nog vragen dan contacteren we u telefonisch.
Dit is uiteraard volledig vrijblijvend.

Offerte aanvragen
Uw naam
Uw naam
U bent
Waar liggen uw zonnepanelen?
Werden de panelen in het verleden al eens gereinigd?
Voor het opmaken van een correcte prijsofferte zijn foto's een must. U kan de foto's hier opladen of u kan ze verzenden via mail. Indien de zonnepanelen te zien zijn op Google Streetview dan kan u dit hier ook aangeven.

Maximum file size: 268.44MB

Verhoog uw rendement

Propere zonnepanelen leveren meer rendement

Vuile zonnepanelen hebben een lager rendement omdat ze minder zonlicht opvangen.

Zonnepanelen reinigen heeft tal van voordelen.

Uw zonnepanelen worden vuil door weer, zand, bladeren, vogelpoep … en deze vuiligheid blokkeert het zonlicht. Hierdoor verlaagt het rendement van uw zonnepanelen.

Het loszittende vuil wordt door een goede regenbui afgespoeld maar het vuil hecht zich snel en dan is regen niet voldoende.

Paneelman helpt u uw zonnepanelen proper te houden en uw rendement hoog te houden.

Paneelman reinigt uw zonnepanelen

Zowel grote als kleine installaties.

 

Paneelman is gespecialiseerd in het goed en correct reinigen van zonnepanelen met oog op rendement en zorg. Zonnepanelen zijn gevoelig aan krassen en schade. Daarom is het belangrijk om deze op een correcte en voorzichtige manier te reinigen. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat de zonnepanelen lang proper blijven zodat u ons niet om de haverklap moet inschakelen.

Daarom werkt Paneelman met professioneel reinigingsmateriaal waarbij gebruik wordt gemaakt van osmosewater. Wij komen bij u met onze uitgeruste bestelwagen om zo snel en gemakkelijk te kunnen werken. 

We reinigen zowel kleine installaties van bv. 8 panelen, tot grote industriële installaties van meer dan 400 panelen. Geen job is te groot of te klein voor Paneelman.

 

Ecologische reinigingsmethode

Hoog rendement blijft behouden

Langere levensduur voor uw zonnepanelen

Correcte uitvoering zonder beschadiging

Zonnepanelen reinigen

Ontdek de voordelen

U plaatste zonnepanelen met het doel een zo hoog mogelijk rendement te bekomen om uw energiekosten te drukken. Het is dan ook jammer wanneer deze panelen niet optimaal renderen door vervuiling.

Paneelman reinigt uw zonnepanelen grondig en kiezen voor een professionele reiniging biedt tal van voordelen:

Hoog rendement

Wanneer Paneelman uw zonnepanelen reinigt gebeurt dit grondig om alle vervuiling weg te halen. De vervuiling op uw panelen blokkeert immers het (zon)licht waardoor het rendement afneemt. U mag rekenen op een rendementsverlies van 5 tot 7% bij vuile zonnepanelen.

Hebben uw zonnepanelen een rendement van 7.600 kWh dan brengen deze gemiddeld €4.940 op per jaar. Een rendementsverlies van 7% bedraagt +- €490. Na enkele jaren stijgt natuurlijk het rendementsverlies door grotere vervuiling. En hoe meer zonnepanelen, hoe groter het verlies natuurlijk.

Ecologische reiniging

Wij reinigen met osmosewater. Dit water is zo puur en zuiver dat het alle vuiligheid opneemt en geen strepen nalaat, wat het rendement dan weer ten goede komt. Er worden geen chemicaliën gebruikt.

Langere levensduur

Propere zonnepanelen blijven langer optimaal werken. Daarnaast gaan we bij het reinigen uw panelen ook nazien op barsten, kijken of ze niet loszitten … Ook zo kan de levensduur verlengd worden.

Correcte uitvoering

Als onderdeel van Mosman en VCM-Projects is Paneelman gespecialiseerd in werken op hoogte. Daarnaast zijn wij uitgerust met het nodige materiaal om het reinigen van uw zonnepanelen correct uit te voeren, zonder schade en met langdurig resultaat.

Paneelman, voor groot en klein

We zijn uitgerust voor het uitvoeren van grote en kleine reinigingswerken. Afhankelijk van het aantal panelen en van de positie van de panelen gaan we aan de slag met een professionele zonnepaneelreiniger of met professionele telescopische borstels. Dit steeds met osmosewater voor een optimaal resultaat.

Grote installaties

Bij grote installaties maken we gebruik van een speciaal toestel dat we over de panelen laten glijden. Zo kunnen we op snelle en veilige manier uw panelen grondig reinigen.

Kleine installaties

Installaties op particuliere woningen worden uitgevoerd aan de hand van een professionele telescopische borstel waarmee we gemakkelijk en grondig uw zonnepanelen kunnen reinigen. Dit gebeurt ook met osmosewater dat ter plaatste wordt geproduceerd.

Osmosewater

Het geheim voor propere zonnepanelen

Osmosewater is puur en zuiver water zonder kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Door gebruik van een osmosetoestel wordt het water van alle onzuiverheden gefilterd. Omdat het zo puur is gaat het gemakkelijk onzuiverheden opnemen, als het ware om zich te voeden. 

Osmosewater laat ook geen strepen na wat opnieuw het rendement van uw zonnepanelen ten goede komt. Het zorgt er ook voor dat het vuil zich minder snel opnieuw gaat hechten wat zorgt voor een langdurig proper resultaat.